Yele

Yele ligt in Gbonkolenken Chiefdom dat (volgens de Sierra Leone 2015 Population and Housing Census) ongeveer 67.500 inwoners heeft. Het vlak bij gelegen chiefdom (wat in feite ook tot de “catchment area” van Yele behoort) heeft ongeveer 36.000 inwoners. Voor wat betreft medische voorzieningen zijn er alleen PHU’s (Peripheral Health Units – kleine medische posten zonder arts) in de dorpen en is het enige ziekenhuis voor deze chiefdoms (en ook andere aangrenzende chiefdoms) het LHMC in Yele. Andere 2e lijns ziekenhuizen zijn het Government Hospital in Bo en Magburaka, ver weg dus. Veel dorpen hebben wel een primary school (tje) maar volgens ons onderzoek er geen Secondary scholen in beide chiefdoms behalve de SDS SS in Yele. Andere SS zijn in Bo en Magbuaraka. Yele heeft ongeveer 7.500 inwoners en binnen een radius van 10 km ivan ongeveer 20.000 inwoners (inclusief de bevolking van Yele).

 

 

Opening van 5 gerenoveerde scholen in Yele

TROTS, na 2 jaar van voorbereiding, fondsenwerving, plannen en verbouwen van de vijf basisscholen in Yele, Sierra Leone zijn deze volledig gerenoveerd en hebben nieuw educatief materiaal ontvangen. Op 18 juni 2018 heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Technologie in Sierra Leone dr Bah de gerenoveerde scholen geopend. Dankzij Wilde Ganzen, Action4schools, Lion Heart Foundation en Smarter Hospital en vele vrijwilligers maakten we dit project tot een succes. Blijf onze website volgen omdat er een project genaamd “Teach-de-Teacher ” is gestart om onze steun aan de gemeenschap van Yele voort te zetten.

We ondersteunen niet alleen de lokale lagere scholen in Yele, maar ook een weeshuis voor kinderen van omgekomen ouders als gevolg van Ebola.