Teach-de-Teacher Project 2019/2020

Teach the Teacher Program 2019 / 2020

Voor het derde jaar op rij runden we samen met onze partner EducAid Sierra Leone het Teach-the-Teacher programma. Het doel van het programma is om vertrouwen te creëren tussen de docenten en de docentenopleiders van EducAid en om nieuwe manieren van werken op de scholen te introduceren. Deze nieuwe manieren van werken verbeterden de relaties en het klasmanagement met gegevens van alle vijf scholen die indrukwekkende verbeteringen lieten zien in alfabetisering, studentenbezoek, personeelsbezoek en de aanwezigheid van meisjes in vergelijking met andere scholen in de omgeving.

We hadden ondanks alle COVID-19 maatregelen in Sierra Leone weer goede resultaten.

We hebben een gedetailleerd rapport beschikbaar dat kan worden aangevraagd via info@smarter-hospital.com. Enkele details uit de NPSE-resultaten analyse;

  • 5/5 scholen presteerden dit jaar buitengewoon goed in het Engels. EducAid heeft Engels materiaal verstrekt aan de leerlingen die op school zaten.
  • 4/5 scholen presteerden goed in de algemene wetenschappen vergeleken met vorig jaar.
  • 5/5 scholen hebben een slagingspercentage van meer dan 90%. SDA (100%), RC (95%), SLMB (97%), Ahmadiyya (98%) en Welwillend (98%). Er is een slagingspercentage van 100% voor meisjes op alle 5 scholen.
  • De best presterende student is van RC met een score van 306 en ze is een meisje met een gemiddelde van 61,2 voor al haar papers.

Omdat we dit als een groot succes zien, zetten we het programma voor het schooljaar 2020/2021 voort waar we op advies van EducAid een mentor installeren die het hele jaar door rondloopt om de docenten te ondersteunen. Meer in het volgende hoofdstuk.