Teach-de-Teacher Project 2018/2019

Na een indrukwekkend succesvol eerste jaar, is het project Teach-de-Teacher van EducAid and Stichting Smarter Hospital opnieuw gestart in Yele op de scholen die zijn gerenoveerd door de Stichting Smarter Hospital met lokale bedrijven en sponsors. In het eerste jaar legde het programma het vertrouwen tussen de leraren en de lerarenopleiders van EducAid vast en introduceerden nieuwe manieren van werken in de scholen. Deze nieuwe manieren van werken verbeterden relaties en klassenbeheer op alle vijf scholen die indrukwekkende verbeteringen in geletterdheid, aanwezigheid van studenten, aanwezigheid van personeel en de aanwezigheid van meisjes toonden in vergelijking met andere scholen in het gebied. De scholen sloten het schooljaar af met indrukwekkende scores van de nationale basisschoolexamens (vier van de vijf scholen kregen bijna 100%).

De Stichting Smarter Hospital en EducAid wilden graag voortbouwen op dit succes en zullen blijven samenwerken aan de Teach-de-Teacher programma. Het opbouwen van docent-projecten op het gebied van duurzaamheid en een grotere betrokkenheid van leraar en gemeenschap van het programma. In oktober 2018 begon met 1 week training voor leraren die nieuw waren in de scholen (18 leerkrachten). Ze bekeken wat het voorgaande jaar was behandeld en voegden zich vervolgens bij de andere docenten voor een tweede trainingsweek die voortbouwde op wat er was geleerd. 61 leraren (inclusief 5 hoofddocenten en de 18 nieuwe leraren) werkten samen tijdens deze tweede trainingsweek die begon met het delen van de gegevens van het voorgaande jaar. Eén deelnemer merkte op: “Ik ben erg tevreden over de manier waarop de gegevens zijn geanalyseerd. Dit vertelt ons duidelijk dat we vooruitgang hebben geboekt. “Leraren leerden over het belang van Growth Mindset en leerden over de nieuwe professionele onderwijsnormen van Sierra Leone van de Teaching Services Commission. Ze hielden zich ook bezig met leeractiviteiten die illustreerden hoe spelen kan helpen bij het leren en hoe wekelijkse doelen als school kunnen worden vastgesteld en bereikt.

Leraren kwamen overeen om “goede aanraking, slechte aanraking” -berichten op te nemen in hun klaslokalen en leerden over gelijkheidsinitiatieven die een aantal leraren leerden. zal aan hun school werken, zoals Girl Power Groups en White Ribbon Campaigns, een groep die jongens in contact brengt met het beëindigen van geweld tegen vrouwen. Dit jaar is er veel vertrouwen gegroeid in het feedback geven aan de  van kinderen in de klas, zoals een deelnemer het zei: “Ik heb geleerd hoe mijn feedback het vertrouwen van leerlingen kan opbouwen en kinderen kan helpen uitdagingen aan te gaan.” De trainers van EducAid hebben de ondersteuning voortgezet de training en ontwikkeling van de leraren met een ondersteunende telefoonlijn, schoolbezoeken, les-observaties, Head Teacher-vergaderingen, Reading Circle-ondersteuning en meer.

EducAid is absoluut geïnspireerd door de vooruitgang die de Yele-leraren hebben geboekt en is blij met de vooruitgang die de docenten hebben geboekt bij het vergroten van het eigenaarschap, omdat ze eerder bereid zijn om vragen te stellen, aanbevelingen te delen en hun behoeften vocaler te maken. Uiteraard is u donatie altijd welkom om dit project verder te steunen.

 

EducAid en Stichting Smarter Hospital zetten samenwerking voort

Op 11 December 2018 hebben de Stichting Smarter Hospital en EducAid opnieuw een contract getekend voor de verlenging van het teach-de-teacher project voor minimaal nog een jaar. In September 2018 tijdens het bezoek van het bestuur aan Yele is er reeds met Miriam Mason, Country Director van EducAid in Sierra Leone een mondelinge overeenkomst bereikt en zijn de werkzaamheden gestart. Wederom zullen meer dan 50 leraren het 2de deel van dit programma gaan volgen met deze keer meer aandacht voor gelijkheid tussen docenten en leerlingen. En de nieuwe leraren zullen daarnaast ook in een versneld programma ondergaan om op hetzelfde niveau te komen als de huidige leraren. Dit programma zal niet alleen de educatie verbeteren van meer dan 50 leraren, maar ook direct 2.500 leerlingen en 10.000 inwoners van Yele meer kansen geven op een toekomst.