Wie zijn wij

Voorzitter: Sander Maarleveld.

Sander woont in het prachtige Nederlandse pittoreske stadje Wijk bij Duurstede, met zijn vrouw Monique en 2 jonge jongens. Sander is iemand met on-uitputtende positieve energie en een groot hart voor de minder bedeelde in de wereld.

Hij heeft een brede ervaring, b.v. als Principal Consultant, Helicopter Pilot, Project / Program Manager en General Manager. Hij werkte voor internationale bedrijven zoals SHELL, ABN AMRO, EDS en IBM en geniet nu een leidersrol als Connector bij Conclusion Connect, een innovatiebedrijf van Internet Of Things.

Met zijn ervaring en competenties en het werken voor internationale bedrijven, heeft Sander een vaardigheid ontwikkeld om complexe relaties te organiseren en te leiden. Hij is een aanjager van verandering en innovatie, van onder naar boven, gebruikt hands-on ervaring om alle deelnemers te motiveren en uit te dagen.

Sander is als voorzitter eind verantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen de stichting. Samen met de andere board members stelt hij visie, missie een een strategie om daar te komen.

Medisch Adviseur: Anne Driessen.

Anne is in meerdere opzichten het jongste bestuurslid van Stichting Smarter Hospital. In 2017 afgestudeerd als arts aan de Universiteit Leiden en op het moment van toetreden werkzaam in City Garden Clinic in Sierra Leone. “Ik heb me een groot deel van mijn studie bezig gehouden met Global Health en Public Health, in het bijzonder op het gebied van seksuele gezondheid. Na mijn afstuderen heb ik dan ook vooral in deze sector gewerkt, en ik wilde meer buitenlandervaring opdoen om te kijken of een specialisatie Internationale Gezondheidszorg iets voor mij zou zijn. Via Smarter Hospital ben ik in contact gekomen met City Garden Clinic, waar ik nu werk. Naast arts zijn ben ik vooral een creativeling, een danser en een violist, met hele groene vingers.”

Secretaris & Penningmeester & Data Protectie Officer: Gert Kroon.

 Geboren in 1971 en gedeeltelijk woonachtig in Bodrum Turkije en in IJhorst Nederland, mede-oprichter van de Stichting Smarter Hospital samen met Bouke en Erdi.” Het verhaal achter het doel van de Stichting heeft me persoonlijk geraakt, omdat het niet alleen gemakkelijk is om geld te sturen, maar het gaat erom kennis, het verzenden van nuttige goederen, leren de lokale bevolking om mee te werken en te onderhouden.

Iets over mezelf; Ik woon samen met mijn vrouw Sibel in Bodrum, Turkije en IJhorst Nederland. Ik heb drie dochters en een kleinzoon van 7 jaar oud. Ik ben een actieve hardloper en speel graag tennis met vrienden en probeer tijdens de zomer vaardigheden op te doen om te duiken.

Momenteel leid ik twee bedrijven die ik in 2015 heb opgericht. Eén is voor Business en IT Consultancy voor Global Small en Medium bedrijven in Nederland. De andere is een startup die momenteel een Data Science-platform ontwikkelt voor IT-projecten. In het verleden werkte ik +15 jaar voor IBM in een wereldwijde rol en was ik verantwoordelijk voor een team van 30 technische verkoopmedewerkers die extra zaken doen in IBM outsourcing-contracten met wereldwijde spelers in de financiële en publieke sector. Ik heb ook de NGN-NT Special Interest Group opgericht en ik heb de personeelsvereniging opgericht bij mijn vorige werkgever.

In de Stichting Smarter Hospital  ben ik penningmeester en secretaris en verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe fondsen, communicatie, financiën, bestellen en contracten, onderwijs / scholen en IT-apparatuur.

Land- en Facility-Manager in Sierra Leone: Ruurd van Rooijen

Ruurd van Rooijen werd geboren in 1951 in Den Haag en kwam in 1969 in dienst bij de Koninklijke Marine voor een loopbaan die bijna 40 jaar duurde. De eerste 20 jaar diende hij als officier bij de Onderzeedienst en voerde het bevel over twee onderzeeboten. Na overgestapt te zijn naar de bovenwatervloot wisselde hij wal en varende plaatsingen af en voerde in die periode het bevel over drie fregatten. Zijn laatste varende plaatsing was het commando over een groot bevoorradingsschip. Daarna volgde een vredesmissie in Soedan en zijn laatste baan bij de marine was plaatsvervangend directeur van de Nederlandse Kustwacht in het Caribisch gebied.

Na het verlaten van de marine sloot hij zich aan bij de Lion Heart Foundation en ging in april 2009 naar Sierra Leone. Hij was general manager van het Magbenteh Community Hospital in Makeni, adviseur voor Lion Heart in het land en sinds 2014 facility manager en country director in het Lion Heart Medisch Centrum in Yele waar hij deelnam aan de strijd tegen ebola. In die periode was hij ook projectmanager van het Smarter Hospital School Renovation Project in Yele.

In januari 2018 begon hij te werken als facility manager in de City Garden Clinic, Makeni en als projectmanager voor Footprint Mission Sierra Leone, en voltooide hij de bouw van een kindercentrum in Yele voor ebola-wezen.