Onze Visie & Missie & Doelen

Visie

Wij geloven in een wereld waarin bekwame mensen, andere mensen die nog niet in staat zijn zichzelf te helpen, kunnen helpen. Wij geloven door dit te tonen, dat we anderen inspireren om aan te sluiten bij deze overtuiging.

In samenwerking met lokaal bestuur en lokale aanwezigheid, kunnen we de gezondheidszorg en de kinderopvang in Sierra Leone op een slimme en praktische manier verbeteren. Onze lange termijn visie is het opzetten en ondersteunen van zelfvoorzienende gezondheidszorg en voorbeelden die gekopieerd kunnen worden door overheden en andere organisaties.

Missie

Onze missie is om binnen Sierra Leone een zorgstandaard te creëren die vergelijkbaar is met die van de westerse wereld om het lijden te verminderen en de kinderopvang te vergroten.

Onze organisatie omvat verschillende talenten en vaardigheden, bijvoorbeeld gezondheidszorg, kinderopvang en IT-expertise. Hoewel ons team zijn wortels in Nederland heeft, hebben we nu een divers team met internationale ervaring. Deze diversiteit stelt ons in staat om (een weg) creatieve en praktische oplossingen te bedenken voor de verschillende uitdagingen op het Afrikaanse continent.

 

Doelen

De Stichting Smarter Hospital zonder winstoogmerk is een gezamenlijk initiatief van bevriende artsen met lokale aanwezigheid in Sierra Leone en een multidisciplinair team in Nederland dat samen projecten definieert ter ondersteuning en verbetering van lokale gezondheidszorg en kinderopvang in Sierra Leone met de focus op Makeni en Yele.

De Smarter Hospital Foundation heeft zichzelf de doelen gesteld om:

  • Zorg te verbeteren voor ziekenhuizen in Sierra Leone met artsen, medicijnen, medische apparatuur, infrastructuur, training, kennis en IT.
  • Het verbeter van het basisonderwijs in Sierra Leone door de infrastructuur en onderwijsmethoden te verbeteren.
  • Het verbeteren de kinderopvang in Sierra Leone met een focus op ebola-wezen.

Leidende operationele principes

Om ervoor te zorgen dat alle gedoneerde gelden en inspanningen van alle vrijwilligers, leveranciers en partners de meest effectieve en efficiënte impact hebben, hebben we onszelf verplicht tot de volgende principes:

  • Wij helpen de mensen die zichzelf niet kunnen helpen.
  • Wij inspireren door voorbeelden te stellen.
  • Minimaal negentig procent (90%) van onze middelen wordt direct besteed om onze doelen te bereiken.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De Stichting heeft zich in zijn statuten gecommitteerd aan de Millennium Doelen opgesteld door de Verenigde Naties in 2000. Inmiddels zijn deze opgevolgd door 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen met als doel om in 2030 de wereld tot een betere plek te maken. De Stichting Smarter Hospital ondersteunt 2 van deze doelen direct en 4 indirect. In alles wat de stichting doet zullen zij deze doelen respecteren en uitvoeren.

Meer informatie via Duurzame Ontwikkelings Doelen Nederland

Hoofd Doelstellingen

SDG-icon-NL-RGB-03
SDG-icon-NL-RGB-04

Sub Doelstellingen

SDG-icon-NL-RGB-01
SDG-icon-NL-RGB-02
SDG-icon-NL-RGB-06
SDG-icon-NL-RGB-17