Inrichting leslokaal City Garden Clinic

Doelstelling van het project

Het functioneel maken van het medio dit jaar opgeleverde leslokaal op de vierde verdieping van de City Garden Clinic (CGC) door het inrichten daarvan met tafels, stoelen, white board, kast en beamer. De inrichting van het klaslokaal is gesponsord  door het Antonius Ontwikkelings fonds

Voortgang van het project

Na ontvangst van de goedkeuring van het project is meteen de opdracht tot het maken van zes tafels en een kast aan de lokale timmerman Idrissa Sesay, roepnaam Putin, gegund. Na onderhandelen bleek de kast de helft van het begrootte bedrag te gaan kosten, terwijl de tafels wat duurder werden door het toepassen van multiplex in plaats van planken. In totaal kwam het contract uit op 2,3 miljoen Leones, net iets onder het geplande budget.

Alles wordt met de hand gedaan en van ruwe dikke planken worden dunnere vlakke planken op maat gezaagd en geschaafd om als laatste met schuurpapier te worden afgewerkt waarna een vernis laag kan worden aangebracht. Zoals afgesproken zou Putin alles met twee weken klaar hebben hetgeen ook is gelukt. Op zaterdag 8 december om 5 uur ’s middags konden de tafels en de kast worden opgehaald wat met een pick-up drie ritjes betekende. Nadat alles, zonder schade, naar het ziekenhuis was getransporteerd was de volgende uitdaging om alles naar de vierde verdieping te krijgen via een niet al te ruim trappenhuis. Maar ook dat is zonder schade maar met veel zweetdruppels gelukt.

Aangezien in relatie tot dit project beschikt kon worden over een donatie van een particulier die City Garden een warm hart toedraagt werd besloten het white board buiten dit project aan te schaffen en het resterende budget (minus de beamer) verder geheel te besteden aan het aanschaffen van stoelen. Door de zorg van de oprichter van City Garden Clinic, Dr ABD Sesay, zijn deze aangeschaft in Freetown. Na stevige onderhandelingen kwam de prijs uit op 135.000 Leones per stuk, 65.000 lager dan op basis van prijsopgaves in Makeni begroot, zodat er uiteindelijk 42 stuks konden worden gekocht.

Op zondag 9 december werden de stoelen afgeleverd en kon het leslokaal alvast worden ingericht. De beamer is inmiddels (met hoge korting) aangeschaft in Nederland en zal in januari 2019 door de facility manager van City Garden worden meegenomen wanneer hij terugkeert van verlof. Al met al is een mooi leslokaal gerealiseerd dat tevens dienst kan doen als conferentie ruimte die bij gelegenheid kan worden afgehuurd zodat daarmee inkomsten voor de exploitatie van het ziekenhuis kunnen worden gegenereerd.