Gerenoveerde Scholen

Opening van de 5 gerenoveerde scholen in Yele

TROTS, na 2 jaar van voorbereiding, fondsenwerving, plannen en verbouwen van de vijf basisscholen in Yele, Sierra Leone zijn deze volledig gerenoveerd en hebben nieuw educatief materiaal ontvangen. Op 18 juni heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Technologie in Sierra Leone dr Bah de gerenoveerde scholen geopend. Dankzij Wilde Ganzen, Action4schools, Lion Heart Foundation en Smarter Hospital en vele vrijwilligers maakten we dit project tot een succes. Blijf onze website volgen omdat er een nieuw project genaamd “Teach-de-Teacher “binnenkort zal starten om onze steun aan de gemeenschap van Yele voort te zetten.


 


 

Letters of appreciation from Yele schools

Action4Schools and the Smarter Hospital Foundation received a Letters of appreciation from Yele schools for the work that is provided to renovate 5 primary schools in Yele.

Appreciation Letters Yele Schools

 


 

Wilde Ganzen Project Fase 2 Afgerond

In 2014 is de Stichting Smarter Hospital in samenwerking met Action4School, Wilde Ganzen en de Lion Heart Foundation begonnen met de renovatie van 5 scholen in Yele Sierra Leone.  De eerste en tweede fase zijn inmiddels afgerond, (Fase 2; het aanleggen van toiletten. Deze toiletten zijn noodzakelijk zodat alle kinderen en docenten zowel veilig als in hygiënisch naar het toilet kunnen gaan)
Mede dankzij meerdere donatie acties hebben wij inmiddels 55.000 EURO binnen welke bijna wordt verdubbeld door WG.

Project Basisschool – Ahmediya

 

Project Basisschool – Benivolent

 

Project Basisschool – Roman Catholic

 

Project Basisschool – SDA

 

Project Basisschool – SLMB

 


 

bannerklein               logo               lionheart logo 100x100

Wilde Ganzen Project Phase 1 afgerond

In 2014 is de Stichting Smarter Hospital in samenwerking met Action4School, Wilde Ganzen en de Lion Heart Foundation begonnen met de renovatie van 5 scholen in Yele Sierra Leone. Meer details op Project Basischolen Yele
De eerste fase is inmiddels afgerond, Doel van fase 1 was om drie schoolgebouwen ( AHMADIYYA Primairy School, SDA School and Roman Catholic ) te laten repareren, dak te vervangen (vanwege vleermuizen) en de drainage op orde te brengen omdat het grondwater de schoolgebouwen aantast.
Mede dankzij meerdere donatie acties hebben wij inmiddels 35.000 EURO binnen welke bijna wordt verdubbeld door WG. Om alle 4 de fasen van dit project uit te voeren (totaal budget 110.000 euro zijn wij nog steeds op zoek naar donateurs. U kunt uw donatie melden met behulp van de rode Donatie button op deze pagina of contact met ons opnemen via info@smarter-hospital.com

 


IL-955-Logo nieuw lang RGB

 

Wilde Ganzen sponsort de scholen in Yele Sierra Leone

Afgelopen jaar zijn wij een nieuw project gestart met het doel om 5 scholen in Yele te voorzien van goede basisvoorzieningen, zoals toiletten, gescheiden klaslokalen, waterdichte daken en schoolmiddelen. Wij hebben begroot dat we 110.000 EURO nodig hebben en de eerste 12.000 Euro is inmiddels binnen en wordt aangevuld door de Wilde Ganzen tot totaal 18.000 EURO. Dit bedrag is overgemaakt naar onze Partner Organisatie Lion Heart INGO en wordt gestart met de aanleg van toiletgebouwen. Daarnaast hebben wij reeds toezeggingen ontvangen voor in totaal 35.000 EURO (voor meer details zie Scholenproject)

Er zijn meerdere acties gestart om het overige bedrag binnen te halen;

– AOC Doetichem doet een scholenproject

– Nieuwjaarsduik Jump for Yele

– Diverse Donatie wervingsacties


 

Als eerste actie is het project “Schoenendozen” opgezet.

schoenendoosDe basisschool Werkhof in Werkhoven heeft schoenendoosjes voor kinderen in Yele gemaakt. Deze schoenendozen zijn gevuld met dagelijkse benodigdheden voor de kinderen, zoals producten voor lichaamsverzorging, speelgoed en leermaterialen.

Dit leert de kinderen op de Werkhof  delen met andere kinderen die in wanhopige nood verkeren.

Momenteel zijn er al acht schoenendozen naar Yele gestuurd. Ze reisden in de container, gestuurd door de Lion Heart Foundation. Deze 8 laten zien wat het project inhoudt en zijn een voorproefje van nog meer.

De eerste 8 schoenendozen worden gemaakt en gevuld door familie en vrienden.