Hoera! De afdeling van LHMC is-officieus geopend

on .

Omdat je er nooit 100% klaar voor bent en we een keer moeten starten, zijn de verpleegkundigen begonnen met hun intake gesprekken deze maandag. Dus in plaats van dat iedereen aanwezig is om 8 uur in de ochtend, waren er alleen de normale OPD personeel en Beatrice.. Zij waren de eerste ochtendploeg voor de afdeling. Geen van de patiënten te verzorgen, maar men zou kunnen komen van OPD indien nodig voor opname. Dus maakten ze zeker dat ze klaar waren en gereinigd de afdeling nog een keer. Op 2.30 van de late shift kwam: Abdulai en Isha.
Het was bijna 6 uur toen ik het ziekenhuis verliet met de gedachte: “Zelfs als er geen patiënten zijn  , is nog steeds een goede om te wennen aan verschuivingen en naar de afdeling”. Maar, tijdens het eten werd ik gebeld door Abdulai: er was een nieuwe patiënt, heel ziek. Hij probeerde om de vitale functies te nemen, maar er was geen BP machine op de afdeling nog niet.

Snel afwerking diner en samen met Maria Singo ging ik naar het ziekenhuis.
Een oudere man lag daar in de onderzoekskamer, zwak en met koorts. Ik verzamelde de BP machine en extra papieren van de OPD, dus konden we de patiënt toe te laten.
We begonnen met een infuus en andere medicatie, verzameld uit de apotheek.

Onze eerste toelating is een feit!

 

 

 

 

 

 

In de tussentijd de nachtploeg, Janet en Osman was aangekomen. Ze kregen er een overdracht – Abdulai begint onze overdracht met het schrijven in het boek. Osman en Janet blijven verantwoordelijk voor de afdeling.
Om middernacht maakte ik een extra controle, maar alles ging goed: het infuus liep en de patiënt sliep. Met instructies en een telefoon om mij te bellen met een probleem dat ik vertrokken ze weer.
Vroeg in de ochtend was het tijd voor medicijnen weer, dus ik ging om te helpen / begeleiden. -Oeps, dit is een beetje vermoeiend, maar zal moeten houden voor nu-
Om 8 uur het begin van de verschuiving en de OPD staf kwam. Ieder van ons druk in de verpleegkundigen station en Janet gaf de eerste LHMC ’s ochtends verslag: Goedemorgen. Morgen verslag van 24 juli 2012 ……

Het is nog een lange weg voor een goed lopende ziekenhuis en we moeten iedereen de steun om er te komen, maar vandaag heb ik echt het gevoel deel uit te maken van de echte start van iets goeds. Het lijkt erop dat de verpleegkundigen hetzelfde gevoel hebben , ze zijn zo enthousiast om te werken en te leren.